L’empresa CDMON dona 3.000 € a la campanya “CAP ESTUDIANT SENSE INTERNET” de “Mataró SenseFils”

cdmon

La campanya Cap Estudiant Sense Internet rep el suport de l’empresa CDMON, una de les principals companyies del sector tecnològic de l’estat espanyol, en l’àmbit de l’allotjament web, servidors al núvol i registre de dominis d’internet. Concretament ha fet una donació de 3.000 € per la iniciativa que ha posat en marxa Mataró Sense Fils (secció local de Mataró i el Maresme de Guifi.net) que té com a principal objectiu facilitar connexió a internet als alumnes que la necessitin per poder continuar aquest curs 2019-2020.

Una part dels 3.000 € aportats s’invertiran al municipi de Malgrat de Mar, seu de l’empresa Cdmon, per coherència amb la seva estratègia de Responsabilitat Social Corporativa de tenir un impacte social al seu entorn. Es treballarà conjuntament amb l’ajuntament de Malgrat per detectar les principals necessitats del municipi i quines són les solucions més adequades en cada cas.

Hotspots, una solució segura i eficient

L’aportació de Cdmon al projecte es destinarà principalment a la compra i instal·lació de hotspots a Malgrat de Mar però també en altres punts geogràfics en què es vagin detectant més necessitats a partir de peticions específiques de particulars o d’entitats i ajuntaments.

Els hotspots permeten crear punts d’accés d’internet de forma segura a través de WiFi com els que trobem en llocs públics (com els aeroports, biblioteques, cafeteries…) a partir de la connexió a internet que cedeixen usuaris particulars o organitzacions que tinguin contractat el servei a qualsevol proveïdor d’internet per fibra òptica o cable. El hotspot també proporciona la seguretat que els donants poden cedir només la connexió que no necessiten i seleccionar a través d’un usuari i contrasenya a qui cedir-la.

La instal·lació de hotspots és una acció que permet solucionar les necessitats més urgents davant de la situació de confinament que vivim per la crisi de la Covid-19 però també reduir la bretxa digital a llarg termini.

Qui és CDMON?

És una empresa ubicada a Malgrat de Mar que té com a missió crear una internet oberta i de qualitat. Des que va començar la seva activitat al 2002, s’ha convertit en una de les empreses més grans d’allotjament web (hosting) de l’estat espanyol i també està entre les principals en registre de dominis web. El 2018 va crear el Cloud (servidor al núvol) més innovador i ràpid d’Europa i ha començat un procés d’expansió internacional.